Geplaatst op: 17-06-2014
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Hoe word je de beste bed & breakfast van Nederland?

Hoe word je de beste bed  & breakfast van Nederland?

Bed & Breakfast Carpe Diem in het Noord-Brabantse dorp Oirschot is dinsdag uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2014. Het bed & breakfast behaalde de hoogste score in de categorie van 5 tulpen, de topklasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Vanmorgen reikte burgemeester Severijns van de gemeente Oirschot het bijbehorende schildje uit aan de verraste eigenaren. Hamvraag is natuurlijk hoe je de beste bed & breakfast van Nederland wordt.


Uitzonderlijke score

Volgens Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland is een score van 9,2 uit meer dan 100 reviews gewoon heel erg goed. Dat komt omdat de gasten van Carpe Diem zonder uitzondering erg lovend zijn over de bed & breakfast: "Het is hier perfect, een paradijsje, alles was 200%. Jullie weten wat gastvrijheid betekent.” Ook Hanny Arens had heel wat lovende woorden voor de eigenaren Netty en Kees: "Jullie zijn kritisch naar jezelf en naar anderen. Dat is de juiste manier om je kwaliteit continu te verbeteren. Jullie vinden het leuk om te doen en dat merk je aan alles.” Naast al die persoonlijke aandacht steken Netty en Kees ook veel energie in de virtuele wereld. De eigen facebookpagina heeft meer dan 600 volgers. Daar kunnen gasten die er ooit zijn geweest het reilen en zeilen van de B&B volgen. "Als je de facebookpagina volgt dan snap je hoe Carpe Diem aan die 9,2 komt”, sloot Hanny Arens af.


"Gasten worden er echt in de watten gelegd en dat is waar het in deze verkiezing om draait.

Een verdiende winnaar!”



Verwennerij

De bed & breakfast beschikt over twee grote ruime kamers met een eigen opgang. Kamers is hier overigens niet het juiste woord. Het zijn meer één kamerappartementen met een slaapgedeelte, een royale zithoek en hoge tafel. Elke kamer beschikt over een ruime badkamer met douche en bubbelbad. Het extra luxe gevoel komt van de ritualsproducten op de badrand, een badjas en badslippers. Wie hier veel marmer en goud verwacht, komt bedrogen uit. Alles ziet er degelijk en netjes uit maar zeker geen protserigheid. Daar draait het bij Carpe Diem ook niet om. Het gaat om de persoonlijke aandacht en de verwennerij van gastvrouw Netty. Het ontbreekt de gasten bij Carpe Diem aan werkelijk niets. Vanuit de kamer loop je zo het terras op met uitzicht op een prachtige tuin met veel wilde bloemen. Het ontbijt is royaal met sapjes, zelfgemaakte jam, smooties en verse broodjes. Geen enkel ontbijt is hier hetzelfde. De ontbijtgerechten komen allemaal uit eigen tuin en zelfs het krantje ontbreekt niet. Als gasten van een uitstapje terugkomen staat er altijd een leuke verrassing klaar. De ene keer een glas wijn met wat hapjes, de andere keer koffie of thee met versgebakken taart van walnoten uit eigen tuin.







Oirschot gaat voor kwaliteitstoerisme

Burgemeester Severijns was erg trots op de prijs: "Ik wist natuurlijk al lang dat de beste B&B’s in Oirschot staan maar wij zijn als gemeente Oirschot extra trots als dan uit een objectieve beoordeling blijkt dat Carpe Diem de beste B&B van Nederland is. In onze toekomstvisie 2030 hebben wij uitgesproken dat we ons niet op massatoerisme willen richten maar juist op kwaliteitstoerisme. Dan is heel erg fijn dat er ondernemers zijn die gaan voor de kwaliteit.” Dat dit geen loze woorden zijn, wordt ook door feiten gestaafd. Zo heeft Oirschot met 16 locaties relatief veel B&B’s waarvan drie met vijf tulpen. "Dat is uitzonderlijk.” "Jullie zijn ware ambassadeurs voor de gemeente Oirschot”, stelde een trotse burgemeester.


"Heel fijn dat er ondernemers zijn die gaan voor kwaliteit"


Veel persoonlijke aandacht met gepaste afstand

Volgens Netty Rook moet je als B&B-eigenaar vooral goed luisteren naar je gasten: "Ik probeer altijd een beetje in te schatten wat ze willen. Veel persoonlijke aandacht geven met een gepaste afstand is daarbij het juiste recept. Ik wil voor mijn gasten minimaal wat ik zelf lekker vindt en dan nog een beetje extra.” Ondanks deze mooie prijs heeft Netty ook nog een droom: "Ik zou heel graag nog voor de gasten willen koken, een zogenaamde ‘table d’hote’. Maar omdat mijn man nog full time werkt is dat niet haalbaar. Dit kost veel tijd omdat we ook nog een eigen (moes)tuin hebben.


Andere prijswinnaars

Op de tweede plaats in de topklasse van 5 tulpen staat Bed & Breakfast Aan de Aelder Esch in het Drentse dorp Aalden. Dit bed & breakfast biedt gasten een ruime suite met overdekt terras en tweepersoons jacuzzi. De derde plaats is voor B&B Life is Good in de Brabantse gemeente Heeswijk-Dinther. Gasten overnachten hier in een eikenhouten huis met dakterras, privé-fitnessruimte en een eigen sauna. Ook onder de bed & breakfasts met 1 tot 4 kwaliteitstulpen zijn dinsdag de beste B&B's van 2014 verkozen. Dit zijn alle winnaars:

Vijf tulpen
1: B&B Carpe Diem in Oirschot, Noord-Brabant
2: B&B Aan de Aelder Esch in Aalden, Drenthe
3: B&B Life is Good in Heeswijk-Dinther, Noord-Brabant

Vier tulpen
1: B&B de Paasloërhof in Paasloo, Overijssel
2: B&B Van Elewout in Bergen op Zoom, Noord-Brabant
3: B&B De Wroeter in Epe, Gelderland

Drie tulpen
1: B&B De Boksloot in Ravenswoud, Friesland
2: Hoeve Sophia in Schiedam, Zuid-Holland
3: B&B De Lochterhof in Berg en Terblijt, Limburg

Twee tulpen
1: B&B Hotel California in Wichmond, Gelderland
2: B&B Ezelgasterij Aan de Maasheggen in Vierlingsbeek, Noord-Brabant
3: B&B De Tuinkamer in 's-Gravenzande, Zuid-Holland

Een tulp
1: B&B De Vlinder in Nijmegen, Gelderland
2: B&B Motorschip Elisabeth in Leeuwarden, Friesland
3: B&B Huize Sonja in Hollum, Friesland

Over de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie
De verkiezing van 'Beste Bed & Breakfast van Nederland' is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland. Deze organisatie ontwikkelt en verzorgt de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Aangesloten B&B's worden geclassificeerd op basis van meetbare normen zoals faciliteiten, veiligheid en hygiëne. Na controle door een mystery guest worden de accommodaties ingedeeld in kwaliteitsklassen van 1 tot 5 tulpen. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfastclassificatie.nl.


Link: http://www.bedandbreakfastcarpediem.nl/
Trefwoorden: b&b, bed and breakfast, awards

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...