Geplaatst op: 11-06-2014
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Dreamliner van ArkeFly gedoopt

ArkeFly wil op Schiphol blijven

Dreamliner van ArkeFly gedoopt
Steven van Nieuwenhuijzen (TUI/ArkeFly) Jos Nijhuis (Schiphol) hebben vandaag op luchthaven Schiphol de Boeing 787 Dreamliner van ArkeFly officieel gedoopt. ArkeFly is de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij die met de Dreamliner gaat vliegen. Het toestel wordt ingezet op de route naar de Antillen. ArkeFly heeft in totaal 10 eigen vliegtuigen.


Revolutie in de luchtvaart

De Boeing Dreamliner is volgens Van Nieuwenhuijzen een revolutie in de luchtvaart. Het vliegtuig is voor een groot deel uit composietmateriaal gemaakt waardoor het relatief licht en zuinig is. Verder wordt het volledig elektronisch aangestuurd en is er voor de crew veel meer werkruimte. Ook voor de passagiers is het een erg comfortabel toestel door de grotere ramen, de instelbare ledverlichting en de betere luchtbehandeling. Daarnaast oogt het interieur ruimtelijker, is het toestel veel stiller dan andere vliegtuigen en heeft het minder last van turbulentie. Van Nieuwenhuijzen sprak dan ook van een ‘smooth ride’ in de Dreamliner: "We maken hier als ArkeFly een belangrijke stap in de Nederlandse luchtvaart. De lat wordt weer hoger gelegd als het gaat om de beleving van de klant tijdens de vlucht en duurzaam vliegen. We zijn trots dat we als kleine speler als eerste in Nederland de Dreamliner in gebruik mogen nemen.”


787 Dreamliner

Het toestel, dat de naam #Dreamcatcher kreeg via de social media actie #nametheplane, heeft 307 stoelen en drie klassen: Star Class, Comfort en Economy. De tweede 787 Dreamliner wordt naar verwachting in december 2014 aan de vloot van Arke toegevoegd, het derde toestel volgt in maart 2015.


ArkeFly wil op Schiphol blijven

Van Nieuwenhuijzen maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat ArkeFly graag op Schiphol blijft. "We willen samen met Schiphol aan een duurzame en innovatieve toekomst werken. Volgens Van Nieuwenhuijzen is Schiphol een veel te mooi product om voor Lelystad Airport in te wisselen.


Schiphol wil luchtvaartmaatschappijen niet dwingen

Nijhuis kreeg direct de gelegenheid om te reageren en dat deed hij dan ook prompt. Hij stelde dat Schiphol niemand gaat dwingen om te vertrekken: "Dat willen we niet en kunnen we niet. Maar we gaan ze wel proberen te overtuigen.” Als Schiphol in de toekomst haar rol als hub wil waarmaken is volgens Nijhuis verplaatsing, van het verkeer dat voor die functie niet noodzakelijk, de meest aangewezen weg. Lelystad zal dan het niet mainportgebonden verkeer van Schiphol moeten overnemen. Complimentjes werden er ook uitgedeeld: "Met de ingebruikname van de Dreamliner verstrekt ArkeFly niet alleen haar eigen reputatie maar ook die van Schiphol. Het toestel is licht van gewicht maar een zwaargewicht in comfort.” Daarnaast pas het zuinige en duurzame toestel prima in de duurzame strategie die Schiphol nastreeft. Na deze lovende woorden werden er lintjes doorgeknipt en het glas geheven. 












Trefwoorden: luchtvaart, duurzaam toerisme

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...