Geplaatst op: 01-05-2014
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Training Succesvol toeristisch beleid

Training Succesvol toeristisch beleid

Margaret Ann McDonald van TNR Advies organiseert een 4-daagse training voor beleidsadviseurs toerisme en recreatie. Volgens McDonald is een succesvol toeristisch beleid is niet afhankelijk van toeval. De training geeft inspiratie, inzicht in de randvoorwaarden en de structuur voor succesvol beleid. De eerste trainingsdag is op 2 september 2014. 

  • een aantrekkelijke combinatie van theorie en praktijk
  • maximaal 15 deelnemers
  • interactief: hoe meer vragen je stelt, hoe meer rendement
  • concrete voorbeelden en ervaringen vertalen naar je eigen situatie
  • de locatie vertelt het verhaal
De sprekers hebben ruime ervaring in het vakgebied. Elke spreker vertaalt de theorie via praktische opdrachten naar de praktijk. Deelnemers kunnen praktijkcases voorleggen en krijgen zodoende concrete oplossingen. De training heeft verder een sterk interactief karakter. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en het opdoen van praktijkervaringen. Zo kijken we achter de schermen van de bedrijven en ervaren we zelf hoe het is om een kwalitatief goede toeristische attractie te bezoeken. Elk theoretisch onderdeel wordt meteen naar de praktijk vertaald via opdrachten die tijdens de training individueel of in groepen worden uitgewerkt.


Naast de vier trainingsdagen zijn er voor deelnemers twee werkbezoeken. Tijdens deze werkbezoeken passen de deelnemers de geleerde informatie toe in de praktijk. Op de vierde dag vindt de terugkoppeling van de werkbezoeken plaats. Tijdens de lunches is er voldoende ruimte om op informele wijze kennis en ervaringen uit te wisselen en netwerken verder uit te breiden.


Programma:


Dag 1 Van toeristisch beleidsplan naar een unieke toeristische ervaring

Waarin is dit gebied uniek en hoe vertaal je dat in een toeristische ervaring? Aan de hand van de Interpretation Methode maken we een praktisch plan van aanpak voor een succesvol toeristisch beleid.


Dag 2 Samenwerking en productontwikkeling

De relatie met de spelers in het toeristisch veld: hoe breng je samenwerking tot stand tussen bestuurders en ondernemers? Hoe zet je een samenhangend toeristisch product neer? Sandra Reusen van Reusen Projecten presenteert de succesfactoren van het Land van Cuijk: Van VVV naar toeristische ontmoetingspunten. René Kwant vertelt over de ontwikkeling van Spannende Geschiedenis dat historie, toerisme en economie met elkaar verbindt: Hoe erfgoed een rol kan spelen in de toeristische productontwikkeling.


Dag 3 (Persoonlijke) effectiviteit en toeristische marketing

Persoonlijke effectiviteit is een voorwaarde voor succesvolle beleidsontwikkeling en in de uitvoering en de vermarkting van het beleid. Ook de VVV’s komen aan bod. De toeristische marketing in Nederland komt uitgebreid aan de orde. Wat heeft zin en wat niet? Welke schaal is nuttig? Heeft citymarketing eigenlijk wel zin?


Dag 4 Terugkoppeling werkbezoeken en nieuwe verdienmodellen

Op de laatste dag presenteren de deelnemers de resultaten van de werkbezoeken en kijken we naar nieuwe verdienmodellen in de toeristische sector.


Aanmelding

De kosten voor deze training, inclusief lunches, toegangsprijzen en syllabus bedragen € 1595 per persoon. Deze prijst geldt tot 10 juli 2014. Na deze datum bedragen de kosten € 1695 per persoon. Deze prijzen zijn exclusief BTW.

U kunt zich aanmelden via: http://tnradvies.nl/nieuwe-trainingen/ Bij minimaal 6 deelnemers gaat de training door.



Link: http://tnradvies.nl/nieuwe-trainingen/
Topics:Beleid
Trefwoorden: toeristisch beleid, opleidingen

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...