Geplaatst op: 11-03-2014

Programma Toerisme en Vrijetijdscongres 2014 is bekend

Programma Toerisme en Vrijetijdscongres 2014 is bekend
Het programma van het Toerisme en Vrijetijdscongres 2014 is bekend. Op donderdag 10 april 2014 staat het congres van NRIT Media en de vijf HBO-opleidingen Toerisme in het teken van ‘Toerisme en vrijetijd in transitie’.

• Keynotes van Frank Oostdam (ANVR) en Hanita van der Schaaf (Leeuwarden 2018).
• Tien inspirerende workshops.
• Concrete handvatten voor uw business van de toekomst.




Toerisme en vrijetijd in transitie
De Nederlandse gastvrijheidsector maakt een enorme transitie door. Door mogelijkheden staat de consument meer en meer zelf aan het roer en zien producenten de reiskolom volledig kantelen. Daarnaast dringen de effecten van de recessie nu pas goed door in de individuele huishoudens en de vrijetijdssector. In deze transitie kunt u als betrokkene niet achterover leunen en zien wat er van komt, maar moet u de kansen die zich voordoen pakken!

"In deze transitie moeten we als sector niet achterover leunen en zien wat er van komt
maar de kansen die zich voordoen pakken en zorgen dat we zelf weer aan het roer staan."


Uitdagend programma

Het congres is bovendien hét kennisuitwisselings- en netwerkmoment van het jaar voor iedereen die betrokken is bij de Nederlandse toerisme- en vrijetijds-sector. Het uitdagende programma combineert inspirerende keynotes met verdiepende parallelsessies. De sessies bieden de gelegenheid tot kennisoverdracht rond actuele thema’s in het werkveld.

"Op het Toerisme & Vrijetijdscongres 2014 kijken we samen wat we moeten doen als sector om onze business in transitie te brengen, zodat we ook in deze nieuwe werkelijkheid toegevoegde waarde voor de consument kunnen brengen!"

Twee keynotes

Keynotes zijn Frank Oostdam (ANVR) die spreekt over toeristisch ondernemen in de toekomst en Hanita van der Schaaf (Beleef Friesland) die ingaat op Leeuwarden Culture hoofdstad van Europa 2018. Dagvoorzitter René van der Duim (Wageningen Universiteit) interviewt onder meer Merlijn Pietersma (RECRON), Angelique Klar (Slagharen) en Roger Davids (BASIS Communicatie) over de transitie in de praktijk.

Frank Oostdam: "We verbouwen maar de verkoop gaat gewoon door"

Tien parallelsessies

In de parallelsessies presenteren de hogescholen zeer interessante en voor het werkveld relevante cases:


Mobiele marketing en de kansen voor de recreatie en reiswereld?

Roger Davids

Sociale innovatie, waarde creatie in de vrijetijdssector

Simon de Wijs

Toekomstbestendig toerisme: de transitie naar duurzaam toerisme

Sarah Seidel

Virtual reality - complementair of substituut?

Jörg Wenzel

De meerwaarde van storytelling

Moniek Hover


Van bezit naar gebruik – productiviteitsvraagstukken in de waterrecreatie

Marcel Bultink

Neuromarketing in de vrijetijdssector: your destination in my brain

Sebastiaan Straatman

Nieuwe businessmodellen

Anna Yuricheva

Wellness in transitie: van care en cure naar preventie

Angelique Lombarts

Scenarioplanning: bron van inspiratie in een turbulente tijd

Albert Postma


Praktisch
Het congres vindt plaats op donderdag 10 april 2014 bij Stenden Hogeschool te Leeuwarden en is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de Nederlandse toerisme- en vrijetijdssector.
Lees verder op: www.hettoerismeenvrijetijdscongres.nl

Link: http://www.hettoerismeenvrijetijdscongres.nl/
Trefwoorden: congres, toerisme, recreatie, vrije tijd, leisure

CELTH
 






||| Nieuws |||

29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
25/03/24
Exclusief voor leden
Goed toeristisch jaar voor Royal Delft
Dat het inkomend toerisme in 2023 weer volop draaide zagen ze ook bij Royal Delft. De bezoekersaantallen en omzet groeiden fors. Het bedrijf richt zich met een unieke propositie op de toeristische markt.
13/12/23
Impact maken met Bureau Ruimte voor Vrije Tijd
Door de toenemende vraag naar beleidsvisies en onderzoeken over recreatie en toerisme is Bureau Ruimte voor Vrije Tijd op zoek naar een projectleider vrijetijdseconomie.
05/12/23
26 miljoen euro voor grote winkelgebieden in negen gemeenten
Negen gemeenten ontvangen in totaal 26 miljoen euro om hun winkelgebied aan te pakken. Dat heeft minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekendgemaakt.
26/04/23
Internationale conferentie over consumentengedrag in toerisme naar Nederland
De Breda University of Applied Sciences heeft een toonaangevende internationale conferentie binnengehaald. De vijftiende editie van het jaarlijkse Consumer Behaviour in Tourism Symposium (CBTS) is van 31 mei tot 2 juni 2023 in Breda.
21/04/23
Met Hospitality Pact Regio Zwolle presenteert vrijetijdssector zich als aantrekkelijke werkgever
Op vrijdag 14 april 2023 is in het Mac3Park Stadion in Zwolle het Hospitality Pact Regio Zwolle ondertekend door vertegenwoordigers van de overheid, het beroepsonderwijs en ondernemersorganisaties actief in de vrijetijdssector.
15/02/23
Hartverwarmend Noordwijk
Campagne Valentijnsdag in Noordwijk. Genieten van "love" op het gebied van culinair, hotels en winkels en een hartenjagen speurtocht.
16/01/23
Beste seizoen ooit voor Europa-Park
Europa-Park in Duitsland heeft in het seizoen 2022 voor het eerst meer dan zes miljoen bezoekers in één seizoen ontvangen. Het park wordt daarmee door de bezoekers ‘beloond’ voor de 80 miljoen euro die de afgelopen drie jaar in het park werd geïnvesteerd. Maar er zijn ook grote uitdagingen.