Geplaatst op: 10-03-2014
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Reisverzekering via reisorganisatie twee keer zo duur

Reisverzekering via reisorganisatie twee keer zo duur
Vakantiegangers die direct bij boeking een reisverzekering afsluiten bij de reisorganisatie, betalen vaak twee keer zoveel premie als wanneer zij zelf op zoek zouden gaan naar de goedkoopste reisverzekering. Dit blijkt uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

"Het is natuurlijk gemakkelijk om je verzekering direct bij boeken af te sluiten, maar wie daarvoor kiest is meestal een dief van de eigen portemonnee”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl. Zij vergeleken de premies van reisverzekeringen via reisorganisaties met de premies voor vergelijkbare verzekeringen bij reisverzekeraars zelf. De meeste reisorganisaties werken samen met verzekeraar de Europeesche en bieden een speciale kortlopende verzekering aan waarin ook een dekking voor geneeskundige kosten is opgenomen. De premies hiervoor zijn bij alle reisorganisaties gelijk. Wie hiervoor kiest, betaalt bij een reis van 14 dagen binnen Europa ongeveer 22 euro per persoon. "Maar als je een gelijkwaardige kortlopende reisverzekering boekt bij OHRA, ben je maar 11,20 euro kwijt.”, licht Bulthuis toe. Reis je met z’n tweeën en neem je er ook nog een annuleringsverzekering bij met een dekking tot 1.400 euro, dan is het verschil iets kleiner. Bij reisorganisaties die samenwerken met de Europeesche ben je in het goedkoopste geval 106 euro kwijt, terwijl je bij de goedkoopste vergelijkbare verzekering hiervoor 84 euro betaalt.

Premies kortlopende reisverzekeringen

Verzekeraar Premie kortlopende reisverzekering Europa voor 14 dagen Premie kortlopende reisverzekering Wereld voor 14 dagen
Europeesche* €22,40 €35,-
Allianz Global Assistance* €28,- €42,-
Unigarant* €21,- €33,60
Vergelijkbare verzekering bij OHRA** €11,20 €17,36

*Goedkoopste variant via reisorganisaties
**Aanbieder goedkoopste kortlopende reisverzekering op Geld.nl


Allianz Global Assistance en Univé De Europeesche is verreweg de grootste speler als het gaat om reisverzekeringen via reisorganisaties. Enkele organisaties werken samen met Allianz Global Assistance of Unigarant. De premies voor reisverzekeringen die je via een reisorganisatie bij Allianz Global Assistance afsluit, liggen zelfs nog hoger dan bij de Europeesche. Een kortlopende reisverzekering voor 14 dagen binnen Europa kost 28 euro. Bij reisorganisaties die met Unigarant samenwerken betaal je hiervoor in het goedkoopste geval 21 euro.

Reactie Europeesche
In een reactie laat Europeesche Verzekeringen weten dat het artikel van Geld.nl helaas alleen ingaat op het prijsverschil en niet op het verschil in dekkingen of dienstverlening. "Het staat iedereen uiteraard vrij om prijzen te vergelijken en hun verzekering elders af te sluiten. Maar wij adviseren reizigers wel om niet alleen naar de premie, maar ook naar de dekking  van een verzekering te kijken. Daar zitten vaak grote verschillen in. Ook gaat dit artikel niet in op welke productvariant voor deze vergelijking is gehanteerd. Bij de Europeesche kunnen klanten kiezen uit een Basis, Comfort of Optimaal reisverzekering. Zo kunnen zij zelf een afweging maken welke dekking zij belangrijk vinden en welke prijs zij voor een reisverzekering willen betalen. Een belangrijk voordeel van afsluiten bij een reisorganisatie is dat ze je daar meteen kunnen adviseren m.b.t. de best passende verzekering bij de geboekte reis. Ook kunnen zij helpen bij het behandelen van schade als er onverhoopt iets misgaat op reis."

Zelf een reisverzekering kiezen
Wie zelf op zoek naar een goedkope reisverzekering is vrijwel altijd goedkoper uit, stelt Geld.nl. "De goedkoopste reisverzekering die past bij je reis, kun je via internet al binnen enkele minuten vinden. Als je daarbij bedenkt dat het je al snel enkele tientjes, of bij lange vakanties met je gezin soms zelfs honderden euro’s kan schelen, is dit snel verdiend”, aldus Bulthuis. Voor wie meerdere keren per jaar naar het buitenland gaat en geen zin heeft om bij elke vakantie of weekendje weg opnieuw op zoek te gaan naar de goedkoopste reisverzekering, is een doorlopende reisverzekering een goede optie. Als je één lange vakantie en twee weekendjes per jaar hebt binnen Europa, is dit vaak al een voordeligere optie dan een kortlopende reisverzekering. En je hebt er na het afsluiten geen omkijken meer naar, omdat je bij elke reis die je boekt gewoon verzekerd bent.
Link: http://blog.geld.nl/reisverzekering/reisverzekering-via-reisorganisatie
Topics:Vakanties
Trefwoorden: verzekeringen,

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...